Miquel Calent

Cuiner
Miquel Calent és cuiner; d’aquells que des de ben menut es pujaven damunt els caixons de fusta que li donaven l’alçada que li faltava per edat, aferrat a la padrina Calenta que el guiava, ensenyava i el contagiava -per a sempre- del cuquet de la tradició. És cuiner dels que volen que el comensal gaudeixi, sabent a quina banda del món i en quina època de l’any es troba a través dels seus plats. D’aquells que dóna importància a allò que es fica a l’olla.
Des de fa molts anys dirigeix amb el seu germà Joan, a Campos, el mític restaurant CAN CALENT, des d’on s’obren a les seves respectives passions: la cuina i el vi.
Des de l’any 2016 dirigeix també els fogons de CUIT al Nakar Hotel de Palma, des d’on desenvolupa la seva visió gastronòmica en un nou context: fer conviure la modernitat i la tradició per a fènyer el present.
Membre de Chefs(in), marca que represente l’alta cuina de les Illes Balears, ha sigut ponent en representació de la gastronomia illenca a fires com Fitur (Madrid), Biofach (Alemanya) o Lo mejor de la gastronomía (Bilbao). També és col·laborador habitual en premsa escrita, ràdio i televisió i és co-autor del llibre “Aguiant amb el cançoner”, sobre gastronomia i cultura popular mallorquina.